SANASTO

Täydentyy hissukseen sitä mukaa kun opkuslangia blogissa viljellään. Ja joskus vähän muutenkin.

————————-

A

Akkulaturi. Entinen opiskelijakunnan enemmäkseen hyvin epäsäännöllisesti ilmestynyt lehti. Nykyinen hitusen verran useammin päivitettävä blogi.

B

C

Camos. Rovaniemen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Niilläkin on blogi!

COPSA. Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta.

D

E

edari. ks. edustajisto.

edustajisto. Opiskelijakunnan sana ja laki, ylintä päätösvaltaa kourissaan pitävä hallintoelin. Valitaan vuosittain vaaleilla ja järjestäydyttyään nimittään opiskelijakunnan hallituksen ja opiskelijaedustajia mm. ammattikorkeakoulun hallitukseen.

F

G

H

haalarit. Monikäyttöinen, rohkean värikäs ja suojaava  opiskelijauniformu. Sen tuunaus kangasmerkeillä ja muilla asusteilla äityy joskus jopa kilpavarusteluksi. Haalaria ei perinteen mukaan saa pestä, mutta Kemi-Torniossa se on sallittua suihkussa, tosin  vain siinä tapauksessa että haalarin omistaja on sen sisällä.

I

J

K

KeIO ry. Kemin insinööriopiskelijoiden oma yhdistys. Jäsenet tunnistettavissa helposti voikukankeltaisista haalareista.

Kemi. Tornion naapuri.

KETOAKKU. Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Pieni, mutta pirullinen.

KETOTERVE ry. Kemin terveyden koulutusalan yksikössä toimiva opiskelijayhdistys. Tunnustaa ferrarinpunaisia haalareita. Koostuu hoitsuista, terkkareista ja gertseistä.

KeToSOK ry.  Sosionomien pyörittämä opiskelijayhdistys jonka tukikohta sijaitsee Kemissä. Viileän violeteissa haalareissaan varsin veikeän näköistä porukkaa.

KoPo. ks. Koulutuspoliittinen vastaava.

Koulutuspoliittinen vastaava. Hallituksen Super-, Hämähäkki- ja Lepakkomie..henkilö  all rolled into one. Vahtii nimensä mukaisesti koulutukseen liittyviä juttuja, ja räksyttää niistä tarvittaessa.

L

Lapin Ammattikorkeakoulu Kemi-Tornion AMK:n ja Rovaniemen AMK:n yhdistymisen tulos! 2014 alkaen!

Lähtölaukaus. Risteilyreissu ja startti uuteen opkuvuoteen. Päivisin luentolautta, öisin kelluva kekkerivene.

M

Meripuistokatu. Katu Kemissä, jonka varrelta löytyvät mm. vaaleanpunainen kirkko ja vanhasta tyttölyseosta kuoriutunut terveyden koulutusyksikön kalmankeltainen rakennus, jossa oli aikaisemmin myös KETOAKKU:n koti.

N

O

operatiivinen toimintasuunnitelma.

opiskelijakunta. Ammattikorkeakoulussa opiskelijoiden muodostama julkisyhteisö. Kemi-Torniossa kulkee KETOAKKU-nimen alla. Ei tykkää yhtään tulla kutsutuksi oppilaskunnaksi. Niin että kaikki nyt sanoo ääneen; OPISKELIJAkunta, OPISKELIJAkunta, OPISKELIJAKUNTA!!

opiskelijayhdistys.

opku. ks. opiskelijakunta.

opy. ks. opiskelijayhdistys.

OSAKO. Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Nekin bloggaa.

P

PeeJii. ks. puheenjohtaja.

puheenjohtaja. Nuijanheiluttaja. Jokapaikanmukatietäjä. Kontrollifriikki.

Q

R

ROTKO Rovaniemi-Tornio-Kemin aka Lapin ammattikorkeakoulun uusi uljas opiskelijakunta, joka aloittaa toimintansa 2014.

S

SAMOK. Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto.

SoPo. ks. Sosiaalipoliittinen vastaava.

Sosiaalipoliittinen vastaava. Hallituksen kukkahattutäti tai -setä. Vastuuta ja huolta kannetaan opiskelijoiden pärjäämisestä; toimeentulosta  terveydenhuoltoon ja kämppäasioista yleiseen hyvinvointiin. Törkeen tärkeitä juttuja siis. Söpöt SoPot on supereita!

T

Tervola. Metsä ja mökki, sauna ja palju.

toimintasuunnitelma. Dokumentti, jonka edustajisto suuressa viisaudessaan hyväksyy vuosittain. Yrittää ennustaa ilman kristallipalloa ja suhteuttaa  suunnitelmat mahdollisimman realistisesti  opkun todellisiin henkisiin ja fyysisiin resursseihin.

Tornio. Kemin naapuri.

TOKKO ry. Torniossa toimiva kaupan- ja kulttuurin opiskelijoiden yhteinen opiskelijayhdistys. Pirtsakan pinkit haalarit toimivat kätevänä tunnisteena.

U

V

vastuualue. Osittain itsenäisiä, useinmiten toistensa kanssa limittäisiä tehtävärykelmiä joille opiskelijakunnassa on niille kullekin  nimetyt vastuuhenkilöt. KETOAKKU:n hallituksessa on sosiaali- ja koulutuspoliittiset vastuualueet, ja omansa myös opiskelijatuutoroinnille, tapahtumille, liikunnalle, kansainvälisyydelle, laatu- ja jäsenasioille sekä viestinnälle.

viestintävastaava. Kommuunikaatioexpertti joka huolehtii ja kehittää opiskelijakunnan sisäistä ja ulkoista viestintää. Uusi vastuualuetontti KETOAKKUssa, joten hommia riittää.

X

Y

Å

Ä

Ö